در دفترهای دینی ایرانی هیچ گاه دیده نشده است که برای فروهر نشانی کشیده یا از چگونگی آن یاد شده باشد و از دورانهای پیش از هخامنشیان نیز نشانه ای از آن در بازماندههای باستانی پیدا نشده است، و نخستین نشانههای آن از هنگام هخامنشیان پدیدار میشود. پس بایستی باورکردن که این «نشان» از آن دوران، درفرهنگ ایرانی پذیرفته شده است.
چرا گفته شده است که آن را پذیرفته ایم، زیرا که پیدایی آن از ایران زمین نبوده است و کشورهای زمان باستان با برداشت از فرهنگهای یکدیگر، آرام آرام آن را پدید آورده اند، و هخامنشیان که در ساختن تخت جمشید از هنرها و آیینهای دیگران یاری جسته اند آن را از آشوریان گرفتند و چنانکه میدانیم هخامنشیان آیینهای مردمان کشورهای شکست خورده را گرامیمیداشتند و به بتها و خدایان دیگران کرنش میکردند تا آن جا که در مصر بدیدار و ستایش گاو آپیس نیز رفتند و شاید، این، از آن روی بود که مردمان شکست خورده که فرمانروایان کشور خود را از دست میدادند، دلخوش بدان باشند که با پیروزی ایرانیان کیش و آیین شان گرامیو پا برجای هست. و از همین روی است که در نگارههای تخت جمشید گاو بالدار آشوری و دیگر جانوران افسانه ای یا خدایان کشورهای دیگر نیز دیده میشود.
در این دو نگاره که از الواح بابل نوشته « ادوارد شی یرا » ترجمه علی اصغر حکمت برداشته شده است، خدای آشور دیده میشود که در یکی تیر و کمانی به نشانه جنگجویی و پیروزی آشوریان در دست دارد و در دیگری چهره مهر و نیرو و توانایی و پادشاهی در دست اوست که آن را از آیین مهری ایرانیان گرفته اند و خدای آشور در میان گرده خورشید پیداست و چنانکه میدانیم آشوریان « شِمِشْ » یا خورشید را خدای خویش میدانستند .
از خورشید در یشتها با نام اروند اسب یا دارنده اسب تیز رو یاد شده است و آن نشانه تیز روی خورشید است و آشوریان آن را تیزپرواز میدانستند و بدان روی برای وی پر و بال کشیدند تا پرواز آن را در آسمان نشان دهند.
هخامنشیان که در ساختن تخت جمشید شکوه بیشتری میخواستند، بالهای این نشان را کشیده تر کردند و پیکره انسان نمای آن را از میان خورشید بیرون کشیدند و آن را بدین گونه در بسیاری جایها به کار بردند.
در این نگاره چنانکه دیده میشود افزون بر بال و پر، دو اندام دیگر آمده است، و این به چه روی است؟ و از کجا آمده است؟
دراین نگاره که از سومر باستان بدست آمده است دیده میشود که دو شاهین به یکدیگر پیوسته (که برخی آن را شاهین دو سر مینامند) دو خرگوش را بچنگال گرفته اند، و این نشانه پیروزی شاهین تیز پرواز بر دیگر جانداران است .
همین اندیشه در ساختن این پیکره آشوری دیده میشود که شاهین که سرِ شیر دارد، دو گوزن را بچنگال گرفته است .
همین کار، در یکی ازنگارههای تخت جمشید بر دست شاهینی انجام میگیرد.
رویه 4 perspolis marq
اما نگاره سومری با دو خرگوش در تخت جمشید نیز دیده میشود که در آن پاهای شاهینها و بخشی از پشت خرگوشان، بهمان گونه دیده میشود. (همان، رویه 5)
و همین پاهای شاهین است که با چنگالهای آن در نگاره سوم این گفتار به روشنی دیده میشود و کم کم در دیگر نگارهها به گونه چنبره در آمد.
این بود تاریخچه پیدایی اندامهای این نگاره اما، بازنگری دیگری نیز در دیگر کشورها بدان بایسته مینماید:
در این نگاره که از نیمه دوم هزاره سوم پیش از میلاد، از آکاد به دست آمده است و اکنون در موزه بریتانیا است، نجات خدای خورشید دیده میشود .
و در این نگاره کژدم مردان در برابر خدای آشور دیده میشوند که از هنر آشور و بابل بازمانده است و اکنون در موزه لوور است
.
این نگاره که از سومر به دست آمده است پیکره یکی از خدایان سومری را نشان میدهد که مرد بالداری است اما جامه و بال وی همانند دیگر خدایان است.
از رویه 92 INANA queen of heaven and earth
و در این نگاره خدای سومری را برفراز سر پادشاه پیروز میبینید.
از همان رویه 102
جای هیچگونه گمان باز نمانده است که این نگاره زاده اندیشه مردمان جهان باستان است و پس از دگرگونیهای فراوان از راه آشور به ایران آمده است و تنها از دوران هخامنشیان است که با گستره بیشتر و پیکره ای زیباتر بکار گرفته شده است.
منبع.http://zartoshtway.blogfa.com
تحقیقات اسلامی بیشتر
معجزه قرآن در باره فواصل ستارگان
واقعا دقیق!
تفاسیری متفاوت از ایات عروج عیسی (ع) به اسمان
نیک هاست آپلود سنتر رایگان عکس
خوانندگان لس آنجلسی وشاهنامه خوانی مدرن!
کوروش تو به پاخیز که ماهمه درخوابیم
نظام آموزشی ونقشش درفرهنگ وعلم
خانه «بچاری» آبادان با خاک یکسان شد
چرند و پرند
جشنواره وب آبادان
فرهنگ اصطلاحات آبادانی!
چه چیزهایی سلامتی کودکتان را تهدید می کند
با کودک بد غذا چه باید کرد ؟
[همه عناوین(261)][عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 22
کل بازدید :296928
نویسندگان وبلاگ :
FICHN[0]
من یک مسلمان معتقد ومیهن پرست راستینم
مرکز آموزشی نرم افزار ها به زبان پارسی
((( ب ا ح ا ل ه)))
آرامش جاویدان در پرتو آموزه های اسلام
مذهب
حقیقت بهائیت
خلوت تنهایی
دیوار313
نوشته های خط خطی...!!!
ذانلود کتاب رایگان
کتاب بیست
احسان
دانلودکتاب(پارس تک)
سایت ساراشعر
معرفی کتابحانه ها
خدمات به سایت
تاریخ شناسی
مقالات علمی
سپوتا
طنز فلسفی
فلسفه
رمز بازیها
اشنایی
مناظره گروههای سیاسی
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386